Húsvét a hazai szállodákban

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

Húsvét a hazai szállodákban

Feltöltve: 2012-03-19

A húsvét idén április első hétvégéjére esik, s mivel a hozzá kapcsolódó népi szokások szinte mindegyike a szabadban zajlik, remélhetőleg az idő is kedvező lesz hozzá. Körbenéztünk a szállodák milyen húsvéti ajánlattal várják a vendégeket.

Hotel Silver - Hajdúszoboszló

Hajdúszoboszlón szombat este a Silver Cool Band zenéjére rophatják kicsik és nagyok, de az igazi húsvéti meglepetés a gyerekeket várja.
A Silver Hotel a „Tiszta Dili" csapatát hívta meg, hogy animációs játékokkal szórakoztassa a közönséget. Lesz tojáskészítés krumpliból, tojásfestés krumplival, titkos fészeképítés, csokoládészimatolás, ajándékcsomagok felkutatása, Nyuszi csalogatás, családi rejtőzködés a fűben és gyerek diszkó is. A három éjszakás csomagból természetesen nem maradhat ki a húsvéti ünnepi büfévacsora sem.

Zenit Hotel Balaton - Vonyarcvashegy

A Zenit Hotel szobáiban húsvéti meglepetés várja a vendégeket, a svédasztalos terítéken pedig húsvét napján ünnepi kínálattal kedveskednek a lakóknak.
Vasárnap délután a különleges szauna szeánszon „borzongva” izzadhatnak a vállalkozó szelleműek, lehet választani a mézes-mentolos, a sörös, az illóolajos, gyümölcsös szeánszok közül. A szomjúságot a wellness bárban kínált gyümölcs teával, frissítő üdítővel csillapíthatják a vendégek, ehhez érkezéskor kedvezménykupont biztosít a szálloda. A 26 C0 beltéri úszómedencékben részt vehetünk egy vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, táncokkal tarkított fitnesz programon – az Aqua Zumbán. Szombaton az ünnepi ételspecialitások elfogyasztása után, balatoni borokat kortyolgatva élvezhetjük a hangulatos élőzenét, melyen Szabó Leslie, a Megasztár egykori versenyzője lép fel. Akik szeretnék túravezetővel megismerni a környék nevezetességeit, azoknak a szálloda Balaton-felvidéki túrát szervez, mely a szálloda kertjéből indul s a Keszthelyi-hegység varázslatos erdein keresztül vezet bemutatva a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkot is. A gyerekeknek délutánonként filmet vetítenek, de kreatív foglalkozásokat is szerveznek számukra.

Sokoró Fogadó - Sokorópátka

Sokorópátka település talán kevésbé cseng ismerősen, de ezért is érdemes ide húsvétkor ellátogatni.
Az ünnepi ellazulást rögtön egy ajándék frissítő masszázzsal kezdhetjük, majd így új erőre kapva a gyerekekkel ellátogathatunk a győri Xantus János Állatkertbe, ahová grátisz belépőt kapnak a vendégek. Szombat este bohócműsor és játékos tojásfestés várja a gyerekeket. A szobába meglepetést készítenek be, vasárnap pedig a kisebbek elindulhatnak tojáskeresésre, és kisállat simogató is lesz. A felnőttek látogatás tehetnek a Pannonhalmi Bencés Főapátságba és húsvéthoz illően hol máshol lehetne borkóstoló, mint Nyúlon a Sárkánylyuk pincében. Lovaglással, lovas kocsikázással, vagy éppen a Cuha- völgyi kirándulással színesíthetjük még az itt tartózkodást.

Ametiszt Hotel Harkány

Kivételes éghajlatának köszönhetően húsvét környékén Harkányban már tavasz van. Az Ametiszt hotel üde zöld kertjében április elején is már bárki kedvére sütkérezhet a napsugarakban.
A környék látványosságai azonban az aktív pihenést kedvelőket is ide csábítja. A siklósi vár és a máriagyűdi kegytemplom hangulata belengi a környéket. A Duna-Dráva Nemzeti Park gazdag élőhelyei felfedezésre hívják a természetbe vágyókat. Pécs mediterrán, hangulatos utcái és terei, számtalan múzeuma és műemlékei egész napos elfoglaltságot jelentenek. A Villányi borvidék testes borai és a helyi konyha jellegzetes ízei elvarázsolják a gasztronómia szerelmeseit. A szálloda húsvéti csomagjában szervezett buszos kirándulást is kínál a Villányi borvidékre pincelátogatással és egy egész napot is eltölthetünk a Harkányi Gyógyfürdőben, ahova grátisz belépőt ajándékoz a szálloda.

Aqua Hotel Eger

Az egri Aqua hotel húsvéti finomságokkal várja a vendégeket, és látogatást szerveznek a Dobó István Vármúzeumba, ahol húsvét hétfőn elsősorban a gyermekek találnak kellemes időtöltést. Lesz „HOL A TOJÁS, PIROS TOJÁS?” játék, kézműves foglalkozások, a városi csemeték nagy élvezetére pedig állatsimogató.

Töltse Palócföldön a húsvétot!

A nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatóriumban igazi húsvéti szokások elevenednek meg ezen a hétvégén. Miért nem sütnek nagypénteken kenyeret? Hogyan készülnek a lányok húsvét vasárnap a templomba? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak a szállodába látogatók, de emellett lesz még néptánc, sőt népi babonák, népviseletbe öltözött fiatalok és hagyományos locsolkodás is várja a vendégeket.
Ha már itt járunk, érdemes ellátogatni Hollókőre, ahol húsvétkor a falu apraja – nagyja díszes népviseletet ölt magára, s két napon keresztül élvezhetjük az igazi húsvéti szokásokat. Drégelypalánkon vasárnap a Pajta kert udvarában is megelevenednek a népi hagyományok. Lesz tojásfestés, írókázás, berzselés, kézműves foglalkozások, a gyermekes családokat pedig népi játszóház várja. Itt sem marad el a nyuszi-simogatás és a tojásvadászat. A nap házigazdája a palánki hagyományőrző csoport, akik vidám népdalokkal és táncházzal várják az érdeklődőket. Húsvéthétfőn a drégelyi vár alatt húsvéti díszeket készíthetünk, megkereshetjük, hová rejtette el a nyuszi a tojásokat, hagyományos locsolkodáson vehetünk részt, és a családokat vetélkedőkkel szórakoztatják. Izgalmas kikapcsolódást nyújt a közelben levő Drégelyi Nomád Tábor húsvéti íjászata és drótkötélpályája is.

Platán Hotel Debrecen

A debreceni szálloda igazi csemegét kínál húsvétkor, április hetedikén este ugyanis a csillagos égboltban gyönyörködhetnek a vendégek. A kétórás, távcsöves bemutatót vetített előadással ötvözik, az érdeklődők megtekinthetik a csillagképeket, a Hold, a bolygók állását. Másnap éjszaka wellness esttel készülnek, ami este 10-től hajnali 1-ig tart.
Ezen a hétvégén személyenként egy darab belépőt kap mindenki a debreceni Aquaticum Gyógy- és Fürdőközpont ba vagy a Nagyerdei Kultúrparkba. Fakultatív program keretében idegenvezetővel nézhetünk körbe Debrecenben, s most nem csak a város nevezetességeivel ismerkedhetünk meg, de részt vehetünk a város húsvéti rendezvényein is.